måndag 20 juli 2015

Fyllda baguetter

Morgondagen innehåller en utflykt för ett av husets två barn och barnafadern. Till denna utflykt beslöt sig Snålmor för att vara en god Snålmor och slänga ihop baguetter med en god fyllning.

Baguetterna bakades på jäst som hade bäst före datum i början av juli men ändå är fullt användbar. Låt bara degen jäsa en smula längre så går det fint! Just baguette har inte bakats så många gånger i detta hus, i vart fall inte den matiga sorten så Snålmor följde till punkt och pricka ett recept hon hittade på nätet. Det blev VÄLDIGT stora baguetter. Nästa gång ska receptet frångås och istället för 3 baguetter ska det formas 6 stycken, då borde det bli lagom.

Fyllningen blev en röra med skinka, äpple, rödlök, turkisk yoghurt, majonnäs och mango chutney. Riktigt smaskigt smakade det och jag tror att barnafadern kommer att tycka detsamma! Snålerierna då? Tja, vad kostar en stor baguette som man köper på affären? 40-50 kronor. Det kostade inte den stora maffiga sak som nu vilar inslagen i plastfolie och väntar på morgondagen. Skinkan är dessutom köpt på extra extrapris i början av sommaren, skulle tro att det var påskskinkor som blivit över och nu reades rejält. Jag tror att kilopriset var 20 kronor, alltså vansinnigt billigt! Äpplena kostade 15 kronor per kilo, yoghurten 9 kronor för 500 gram och löken några kronor kilot. Mango chutneyn köptes på två för priset av en så allt som hörde till var egentligen ett klipp. Jag tror banne mig att det enda jag egentligen betalat fullpris för till det hela var jästen, även mjölet och smöret var inköpta på extrapris vid tidigare tillfällen!

Just det är nog en äkta Snålmors signum; tänka ständigt framåt när extrapriset dyker upp och tänka att den som spar han har till en annan dag, frysen är en underbar uppfinning!

2 kommentarer:

  1. Låter supergott! Mycket godare än de färdiga, inplastade, köpemackor som finns att köpa. Det går att spara så oerhört mycket pengar en sommar bara genom att ta med egen utflyktsmat och dryck. Har man med sig mat, dryck, frukt och kanske lite kakor eller något annat gott så kommer man billigt undan när glasskiosken blir den enda utgiften. För att inte tala om den enda kön man behöver stå i...

    SvaraRadera