tisdag 4 februari 2014

Utmaningen 25-34

Sjukdomar och elände har gjort att jag varit lite seg på att uppdatera om vad jag egentligen håller på med men utrensningen och strävan efter ordning och reda fortsätter!

Dag 25 Böcker till bibliotekets bokbord
 På vårt lokala bibliotek finns ett bord med böcker som man får ta och behålla och i gengäld lämna in böcker man själv vill skicka vidare. Jag rensade min bokhylla under föregående år och fick då ihop två stora papperskassar fulla med böcker jag inte ville ha kvar. Trots det hittade jag nu utan större svårigheter böcker som jag kunde tänka mig att skänka för att få ta hem Agatha Christieverk.

26 Dotterns strumpor-igen
Jag hittade fler par av dotterns strumpor som var för små så även de flyttade till pysselpåsen.

27 Handdukar
Ett gäng av våra handdukar börjar vara så pass slitna att de har gjort sitt som duschanddukar. Istället blir de tvättlappar till barnen och även ersättning för hushållspapper. Funderar på att göra en burk med tvättlappar till mina vänner som väntar barn, ska bara hitta en fin glasburk att göra decopage på först.

28 Skafferiet-förpackningar
Gick igenom skafferiet och hällde över torrvaror i glasburkar som inköpts för ändamålet att förvara just torrvaror. Blev en hel del förpackningar över som gick till förbränning.

29 Träningskläder
Avskyr egentligen träning men har en hög med kläder för ändamålet som fick sig en genomgång. Flera av tröjorna är vardagskläder som blivit för slitna och som nu visade sig gå från träningströja till utearbetetströja. Så småningom kommer det att bli trasor till mannens garage och slutligen eldas de upp.

30 Smycken
Har en del guldsmycken som jag aldrig använder som jag beslutat mig för att sälja. Det är inget större värde i dem men de gör heller ingen glad när de bara ligger där.

31 Dotterns finskor
Inte bara dotterns strumpor har blivit för små, även skorna för finare tillfällen visade sig vara för trånga och donerades på plats i kyrkans hall till ett yngre barn som tidigare beundrat paljettblommorna på sagda skor. Det blev ju bra! :)

32 Pysselmaterial till förskolan
Som de flesta kommunala verksamheter har även dotterns förskola väldigt liten tilldelning av resurser. Då den också har väldigt många barn som bara kommer dit 15 timmar i veckan så betyder det att tilldelningen är ännu snålare och det fattas ofta pengar till inköp av material. Därför försöker jag när det finns möjlighet genom donationer av eget material hjälpa till så barnen ska få pyssla. Hade plockat ihop en påse med pysselprylar av blandat slag som säkert skulle komma till användning här hemma men på förskolan glädjer många.

33 Plaståtervinningen
I brist på annat så tömde jag min plaståtervinning vilket jag ofta glömmer bort att göra. Passade även på att rafsa åt mig lite trasiga plastprylar från dotterns rum som hon absolut inte kunnat tänka sig att leva men inte heller tittat åt sen de gick sönder.

34 Dotterns overall
Nu började det bli gräsligt svårt att komma på något att rensa, därför blev jag så hjärtinnerligt glad när en mamma i förskolegruppen fick en uppmaning av personalen att se till att ta med en bättre overall åt sitt barn. Då kom jag på att hon förstås kunde få min dotters förra overall och därmed var rensandet räddat!

Projektet med att rensa en sak varje dag är nu avslutat och det får man väl lov att säga att det kändes väldigt skönt att aktivt varje dag se till att göra sig av med röra! Det blev svårare och svårare ju längre det gick eftersom överflödet minskade men jag tror att skulle jag fortsatt så hade säkert mina prioriteringar också förändrats vad gäller hur mycket man behöver av olika saker. Jag kan absolut tänka mig att göra något liknande igen och rekommenderar det varmt till alla som vill försöka få ordning. Mitt bästa råd är att göra upp en grovplanering över vilka saker som ska gås igenom och sen se till att så snart som möjligt få ut sakerna ur huset ifall man inte kan lita på att man verkligen kommer köra till tippen, återvinning, second hand eller sälja som man tänkt. Lagra inte saker, se till att de försvinner.

2 kommentarer:

  1. Åh det är så inspirerande att läsa din blogg, du är så duktig..rensar ut, tänker till, planerar och donar. =)

    SvaraRadera
  2. Tackar tackar, det var roligt att höra att du tycker det! Jag ska försöka komma igen med mitt bloggande mer regelbundet igen, har haft mycket sjuka barn och en massa annat som krävt min tid. :)

    SvaraRadera