lördag 3 januari 2015

Välkommen 2015!

Egentligen tror jag inte riktigt på nyårslöften men jag tror på att genomdriva förändringar i livet ifall man inte är nöjd med något och jag tror att ett nytt år kan vara ett bra avstamp för det. Sagt och gjort är det dags för några förändringar även för Snålmor!

1. Inget godis eller snacks. Snålmor älskar socker och fett och tycker att livet alltid blir mycket bättre med 200 gram chokladkaka med nötter och russin. Nyttigt är det inte alls och bra för karaktären är det att avstå från det man har svårt att tänka sig vara utan. Nötter är tillåtna eftersom det finns väldigt mycket bra fett i dem. 

2. Köpstopp. Jag har sniffat runt detta under en längre tid nu och kört lite lightvariant under året som föräldraledig. Det kändes lite för stort att verkligen avstå från all shopping, Snålmor älskar att fynda, men nu känns det som att jag kan vara redo att stirra mitt livs fynd i vitögat utan att låta det följa med hem. Nödvändigheter till hemmet är godkända liksom självklart mediciner och dylikt. Barnen ska givetvis få sitt och presenter går bra även om jag ska försöka hålla mig till att ge bort sådant jag själv tillverkat eller kan erbjuda. 

3. Jag ska ge mig själv en kvart om dagen. Avslappningsövning eller promenad spelar ingen roll, en kvart varje dag ska jag ge mig själv som ska syfta till att göra min kropp avslappnad och glad. 

Sen var det de ekonomiska målen för året. 

Jag räknar med att spara en slant på köpstoppet även om jag normalt sett har en väldigt låg konsumtion. Den lilla slanten tänker jag iallafall spara. Mitt sparkapital ligger idag på 32000 kronor. Jag skulle väldigt gärna vilja att den summan är 40 000 till nästa årsslut. Eftersom föräldraledigheten nu är slut och min sambo återgår till sitt jobb ska det egentligen inte vara något problem men vi har fått veta i dagarna att han blir varslad när han återgår till jobbet på grund av arbetsbrist. Det känns inte alls roligt men inget att göra något åt. Det innebär också att våra inkomster kommer fortsätta vara ungefär som föregående år vilket gör det svårt att spara. Vi får väl se vad som händer.

Mitt långsiktiga mål är 100 000 kronor i buffert, något jag hoppas ha uppnått innan jag fyller 40 vilket jag gör 2018. Om min sambo får jobb tror jag att det är en möjlighet. 

2 kommentarer:

  1. Vad jobbar du som Snålmor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är lärare och har en kommunal anställning. Man blir inte rik men glad i själen av att göra en insats för omvärlden. :)

      Radera