söndag 1 mars 2015

Vinbär och hallonmarmelad

En mycket god vän fyllde under helgen år och då hon också är en varm vän av Snålmors filosofier var det givet att hon skulle få något hemlagat! En köpt present hade också införskaffats men till det hemlagade valdes marmelad ut, närmare bestämt på röda vinbär, hallon, apelsin och kardemumma!Receptet var helt nytt och inte tidigare prövat men jag har klurat på det ett tag och läst recept där vinbär finns med eftersom jag får rätt stora skördar av just det och jag har haft lite dålig användning för dem förutom som pajingrediens. Men nu blev det marmelad och OJ vilken femetta!

1 liter vinbär
1 apelsin-fint strimlat skal och saften
1/2 liter hallon
kardemumma
syltsocker efter tycke och smak. Själv tog jag halva paketet.

Koka vinbär och apelsin i 45 minuter. Tillsätt hallon, syltsocker och någon tesked kardemumma. Koka tills sockret löst sig och skumma. Häll upp på rena burkar. Blir cirka 4 barnmatsburkar med marmelad.

MUMS SÅ GOTT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar