lördag 18 januari 2014

Veckans mat vecka 3

Veckan inleddes med handling på måndagen i samband med ett besök på vårt närmsta bibliotek. Jag kom dit med ambitionen att köpa kattmat, mormorssaft, mjölk, toalettpapper och flingor.
Förutom det så tillkom clementiner för 10 kr/kg, grädde för halva priset, pasta på extrapris, grillad kyckling på extrapris, pommes strips, huvudvärkstabletter, ris på extrapris, keso och hallonyoghurt.

Slutsumma: 441 kronor.

Man kan ju alltid argumentera för vad som är verkligt nödvändigt och inte men om jag tvingades välja det som var absolut viktigast skulle jag välja kattmat, mjölk och toapapper. Nu var inte toapapperet akutslut eller så men eftersom vi bor som vi bor är det en vara man rätt ogärna blir utan. Den grillade kycklingen och pommes strips var nog det lyxigaste som köptes och där föll jag verkligen till föga för priset på kycklingen. Pommes kändes gott till och är något som barnet äter utan större tjafs vilket kändes skönt just den dagen då barnet inte hade någon bra dag. Utifrån detta ändrades vår meny lite till se ut såhär:

Måndag: Grillad kyckling, pommes, stekt vitkål
Vitkål är nog en av de mest användbara grönsaker som finns, förutsatt att man tycker om smaken. Den går bra att använda både varm och kall, i detta fall strimlad och stekt som tillbehör. Vill man hålla igen på kalorierna är en bra ide att välja bort pommes strips och istället äta vitkål till.

Tisdag:Middagspaus-pastagratäng

Onsdag:Kycklingsallad
Måndagens kyckling blev nu en sallad tillsammans med pasta, tomat, äpple och apelsin.

Torsdag:Sambalkyckling med ris
Kycklingfile från frysen, grädde för halva priset som blandats med chilisås och sambal oelek och kört i ugnen. Serveras med ris. Enkelt och gott!

Fredag:Spagetti och köttfärssås

Lördag:Examensfest

Söndag:Rester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar