söndag 19 januari 2014

Utmaningen 21-24

Det blir svårare att komma på saker att göra sig av med, framförallt eftersom jag inte vill räkna typ att ta ut soporna vilket man ju gör i vilket fall som helst. Men skam den som ger sig, jag kämpar på! Nu är bara 11 dagar kvar på utmaningen, ska bli spännande att se vad mina köpstoppskompisar har tänkt om sitt rensande!

 Dag 21 Dotterns strumpor-
Hennes fötter är små för åldern och har precis som mina vuxit långsamt men nu har de gjort ett skutt och plötsligt var många sockpar för små! Nu var många slitna och hamnade därför iofs i pysselpåsen som stannar i huset men kommer användas upp som pysselmaterial så jag beslöt att det räknades. I pysselpåsen lägger vi trasiga och nötta kläder som det inte löns att laga och de får man sedan klippa och skapa fritt med. Min dotter är väldigt kreativ och leker gärna modedesigner och inredare så det går åt en del material under en vanlig vecka.

Dag 22 Examenspresent
 En god vän till mig har tagit examen och jag ville förstås förära honom en present! Detta sammanföll med att jag kunde se en bok och en skiva försvinna ur min ägo och så var ytterligare två prylar borta ur mitt hem! Fyra om man räknar de två marmeladburkar jag också gav bort. Eller fem om man ska vara noga och räkna den skojiga tavlan jag gjorde åt honom av en gammal ram.

Dag 23 DVDfilmer
Något som blivit väldigt populärt under hösten är att starta välgörenhetssidor på internet, ofta genom sociala medier. Huruvida man ska stötta dem eller inte är en högst politisk diskussion som jag inte tänker utveckla något större resonemang kring i det här inlägget men jag kan kort sagt säga att jag väljer att stötta så länge inte staten tar ett bättre ansvar. Nu städade jag bland mina DVDfilmer och gav bort en hög till en kvinna som administrerar en sådan sida i mitt närområde. Filmerna blir presenter till vuxna som har det jobbigt, oftast är det barnen man vill ha saker till men en liten present till de vuxna brukar också ingå i hjälpen. Det tycker jag är fint och jag har sannerligen filmer så det räcker och blir över.

Dag 24 Smink till dotterns leklåda
Jag har något helt galet med sminkprodukter för att vara en otroligt flärdlös typ. Jag är duktig på att sminka och vet hur man gör men ids helt enkelt mycket sällan nuförtiden. Men förr så använde jag själv rätt mycket makeup och köpte framförallt ofta på rea för att det var roligt att ha lite udda färger och dylikt. Min dotter har alltid längtat efter att sätta klorna i detta smink och det har varit ett hett debattämne genom åren. Nu rensade jag och lät henne få det som jag inte använder vilket förstås var en pytteliten bråkdel bara . Lyckan. :)

2 kommentarer:

 1. WOW! Detta är ju att vara jeanettish = precis mitt tänk.
  Hurra för oss!
  Kram fr sö Dalsland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du håller med! Hurra för oss! :)

   Radera